streda 10. februára 2016

PARK UPDATE_5/FEB/2016_Karolinka,CZE_Czech america!

Rails - Jump - Rail - Jump
When we saw on Thursday the pictures of the park that Chose put up on facebook, we were like, we have to check it out and that straight away. Few phone calls and messages and the next day we were on the road direction Karolinka. Partly cloudy and sunny, with few centimeters of fresh snow, that fell down last night, the park laps could begin. 
On the top of park there is a rail platform which includes down box, down flat-bar rail and double-kink (down-flat-down) for the jib-masters. Following this you will find a short warm up jump with table of ca. 3 meters which is really good for practicing switch take-offs.

///

Keď sme videli vo štvrtok obrázky parku ktoré
 Chose zavesil na facebook, museli sme to ísť čím skôr otestovať a to najlepšie hneď na druhý deň. Pár telefonátov a messages a na nasledúci deň sme už sedeli v aute smer Čechy. Slnečné lúče, trochu oblakov a pár česrtvých cm snehu a shred mohol začať.
Na vrchu parku sa nachádza rail platforma ktorá pozostáva z 
down box, down flat-bar rail a double-kink (down-flat-down) pre jib-masters. Za tým nasleduje krátky warm up jump s tablom tak ca. 3 metre ktorý je naozaj dobrý na trénovanie switch odrazov. 

Rail platform with first jump

On the third platform you have up-rail a.k.a. cannon with a nice long landing. The cannon is actually pretty high so you don't have to pop up too hard to make 450 out. (According to latest news the cannon is not there anymore due to warm temperatures :/).

///

Na tretej platform bol up-rail a.k.a. cannon s pekným dlhým dopadom. Cannon je dostatočne vysoko takže aj bez nejakého väčšieho odrazu tam v pohode hodíš 450 out. (Podľa najnovších info sa v parku v dôsledku výrazneho oteplenia ale už cannon nenachádza  :/).

Cannon with 2nd jump below
After this up-rail there was the 2nd kicker which was a little bit bigger then the 1st one. Despite the fact that both kickers were quite small I really enjoyed hitting them, because they were shaped really good and had a sweet transitions.

///

Po tomto nasleduje druhý kicker ktorý je trochu väčší ako ten prvý. Napriek tomu že obidva skoky sú celkom malé ja som si ich veľmi užíval lebo sú naozaj dobre shapnuté a majú príjemne transitions.

Marek blunting the 2nd jump

Unfortunately on Friday when we visited the park, the 3rd and biggest jump was still under construction. But the landing looks steep and long so it's going to be great. (according to the park crew the kicker has now table of 12 m). 
At last the park ends with a box/mailbox platform which was my favorite part of the park. Long flat-down box on the skier's left which gives you plenty time to throw there more than one switch-up and a flat-down mailbox with a nice gap in between.

///


Žiaľ v piatok keď sme boli v parku, bol posledný tretí skok ešte vo výstavbe. Ale dopad vyzeral dostatočne dlhý a strmý takže keď bude hotový bude to tip-top. (podľa park crew má kicker teraz okolo 12 m). 
Na konci parku je ešte moja najobľúbenejšia časť a to box/mailbox platforma. Dlhý flat-down box on the ľavej strane ti ponúka veľa času aby si tam nasúkal viac ako len jeden switch-up a flat-down mailbox s pekný gapom medzi jeho časťami.


Both flat-down masterpieces 
Beginner park:
Yes, you reading correctly, there is another park in Karolinka. On the way up on the lift on the left side, behind the tow-rope lift there is another park for beginners with a flat T-Box, small wave-like jump and flat box at the end. This place is really good for people who wants to get their first park experience.

///

Beginner park:
Áno čítate správne, v Karolínke sa nachádza ešte jeden park. Cestou hore na vleku na ľavej strane za lanovým vlekom sa nachádza park pre začiatočníkov s flat T-Box, malou vlnkou na skákanie a flat boxom na konci. Toto miesto je super pre ľudí ktorí chcú získať prvú "park experience".


I mean, two parks in such a small town resort, with main park consisting of 5-6 hits and a small park with 3 hits, both top shaped, are we in Park City Utah or another american snowpark or still in Karolinka? Good work shapers and the whole ski field, keep it up!
(*Due to changing snow conditions and warm temperatures the park setup might change so better check out their facebook page for current updates).

///

Neviem, ale dva parky v takom malom dedinskom stredisku, kde v hlavnom parku máte 5-6 prekážok a v malom ďaľšie 3, pričom obidva sú top šhajpnuté, či sme v Park City Utah alebo inom americkom snowparku alebo stále v Karolínke? Super práca všetci šejperi a celé stredisko, len tak ďalej!
(*Kvôli stále sa meniacim snehovým podmienkam a teplému počasiu sa setup parku môže zmeniť tak pre aktuálny stav radšej checkni ich facebook page ).


/OJ


Karolinka 5/Feb/2016
One mellow run in Karolinka last Friday! (3rd biggest jump wasn't ready back then)///Piatkovy mellow prejazd parkom v Karolinke! (3ti skok nebol vtedy este v prevadze)
Posted by TFT on Tuesday, February 9, 2016


Photo gallery:


Few guys were lapping the park with us

First rail platform

Mind the gap

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára