štvrtok 19. januára 2017

PARK_UPDATE_MOSTY,CZE_14/JAN/2017_EAST AS IT GETS


Mosty u Jablunkova sú príhraničná obec hneď za hraničným prechodom Svrčinovec, tam mám dnes namierené. Z Čadce to je v lete na dve zatočenia pedálom tak prečo tam neísť keď práve dnes je otváračka. 

///

Mosty u Jablunkova is village just behind border line near Svrčinovec-customs house. Because czech tourism is up to higher standards than Slovak, I can’t find parking place such crowded sunny Saturday it is. Cross-country skiers, tourists and other enthusiast, waxing their skinny skis with sticky wax. 


Park zo spodu/////Park from the bottom


Pretože v zimnom biznise v Čechách badať výrazné rozdiely oproti Slovensku, po príjazde do strediska nemám kde parkovať (to sa mi nestalo ani na sviatky u nás). Bežkári, turisti a podobní nezaujmaví vyznávači, si zaradom gigľajú lepkavé vosky na sklznicu.


Tu najdeš fajne stejky /// Tasty steaks right here

Stretávam vyškerených kamošov. Park chvália, tak kupujem lístok a nasadám na vlek. Zdržanie na zjazdovke poslúži ako príjemné rozohriatie po ktorom trielim do parku kde ma čaká výdatný set-up. V parku odhadom 20 rajdrov jazdí, ďalší úspešne oslavujú koniec lopatovania a sunshine.


FS-Boardslide by Vasiľ Viktor

I’m meeting with friends, they confirmed that park is sick so I’m buying the lift ticket, taking the Tatrapoma ski lift (mid europeans know) and warming up on my way to snow park where I find around 20 riders shredding the park. Others successfully celebrating the end of shovelling and sunshine.



Lomená tyčka,Street tyčka /// Kinked rail, Straight, double pipe


Malé kopce s peknými výhľadmi /// Small peaks with nice views

Park je príjemne mäkký, juhozápadne orientovaný. Prekážky šejpnuté s nájazdami na akurát v dvoch lajnách po 2 kusy zkončené platformou so spinou a bonkom. Pri parku je detská poma. Detská preto že ide rýchlosťou batoľaťa. Väčšia poma ide rychlejšie zas treba 5 sekund obetovať presunu do parku. Na Mostoch funguje aj večerné, výborná reštika, bufet a požičovňa so škôlkou.


Centrálna platform s bonkom a špinou /// Central with spine and bonk

Snowpark is oriented to south west, soft, well shaped, with take-offs just enough. Two lines with 2 obstacles ended by central with spine and bonk. Aside snowpark is toddler ski lift, not because its small but for its toddler-like speed, so consider taking Tatrapoma and spend few secs moving to park. There is also night skiing, bobsled, cozy restaurant, ski school with rental, if anyone interested in such things. If you are from area its must.

Uhádni typ vleku dostaneš cukrík /// Guess the type of lift, you will get a candy

/ Dexťo


Dôležité linky /// Importrant links

FB:

Freeride.cz:

WEB:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára