štvrtok 14. januára 2016

PARK UPDATE_14/JAN/2016_Karolinka,CZE_Rail session!


Beskydy panorama from top of the park
 "Winter" has finally arrived. Well not really, but few centimeters of new snow fell over last days in Central Europe. Not too much to hit urban rails or to build kickers in parks but enough to jib some rails.
Ski field in Karolinka in Czech Republic close to Slovak boarder is known for its great snowpark so we decided to check it out. Despite poor snow conditions since the beginning of this winter, park crew did a really great job in building and maintaining the park features.
You can find 5 rails/boxes which are divided into two sections (3 in the middle and 2 at the bottom of the slope). Upper section composes of a step-down made of 2 mailboxes followed by flat-down single bar rail and finished with street down box. Then you have to ski for like 100m till you get to the bottom park where you can find street down rail and the whole park is finished with flat T-box with nice long landing.
Fresh snowfall made all the landings and snow around features soft but the snow layer is not that thick so be careful because underneath is plain hard ice.
Park is daily shaped and groomed so you will always find it in perfect conditions. Props to the whole park crew with Josef Chose! Karolinka it's definately worth visiting!

///

Konečne k nám prišla zima, teda aspoň to tak vyzerá keď človek prejde Makovom na Českú stranu. Zasnežená krajina tu vyzerá ako z rozprávky. Aj keď napadlo iba pár čísiel, čo nie je dosť ani na streetové rails ani na stavanie kickrov v parkoch, rozhodli sme sa že ideme pozrieť aspoň jib prekážky do Karolínky ktorá je známa svojim snowparkom.
Napriek zlým snehovým podmienkam od začiatku zimy, park crew v Karolínke urobila ozaj dobrú prácu vo vystávbe a udržiavaní parku.

tft enjoying snow and metal

V parku môžeš nájsť celkovo 5 prekážok ktoré su rozdelené do 2 častí (3 v strednej a 2 v spodnej časti zjazdovky). K vrchnej časti parku sa dá dostať buď úplne zhora z vleku po zjazdení strmej zľadovateľej zjazdovky, alebo keď sa ti nechce (alebo nemáš ostré hrany:P) možes sa z T-baru vypnúť už pri medzistanici odkiaľ ľachko pretraverzuješ  až k prvej prekážke v parku (teda aspoň skiers, snowboardisti sa musia asi vyzuť :D)

Vrchná časť parku:
Vrchná časť parku pozostáva z step-down ktorý je vyhotovený z 2 mailboxes. Za ním nasleduje flat-down single bar rail a horná sekcia parku je zakončená so street down box. Mailbox bol zo začiatku naozaj šmykľavý ale po čase si naň človek zvykol. Moja najobľúbenejšia prekážka z celého dňa bola ale jednoznačne flat-down single bar rail kde sa dali krásne robiť transfers alebo disasters až na koniec down časti.

Diki about to switch-up on flat-down 


Street down box at the end of top section

Spodná časť parku:
Po prejdeni vrchnej časti parku musí človek zlyžovať asi tak 100m kým sa dostane do tej spodnej.
Tu je osadený street down rail po ktorom nasleduje na záver flat T-box s naozaj príjemným dlhým dopadom kde sme skúšali switch 270 ins alebo 450 outs.

Marek ripping the bottom park

Flat T-box with nice landing

Čerstvý sneh dodal terénu okolo prekážok a na dopadoch kúsok jemnosti, ale kedže ho nie je veľa, treba si dávať pozor lebo pod ním je len tvrdý ľad.
Park je denno-denne shapovaný a ratrakovaný takže ho vždy nájdeš v skvelej forme. Veľký palec hore patrí teda ozaj celej park crew okolo Josefa Choseho! Karolínku sa ozaj oplatí navštiviť!

/OJ


Tran-it
Transferin' in Karolinka today!
Posted by TFT on Thursday, January 14, 2016



Photo gallery:

If you zoom in you will see Marek transfering in the middle

Mitro Sr. slaying the upper park

View of the bottom park from top

Bottom section of the park 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára