pondelok 25. januára 2016

PARK UPDATE_23/JAN/2016_Jasna,SVK_Finally kickers!

We have kickers!
In DC Snowpark in Jasna with massive support of snowmaking within a week, 2 kicker platfroms were born. It's basically first snowpark with jumps in Slovakia with first table around 10 and second around 13 meters long. Kickers have a light kick and quite steep landing. Jibbers can enjoy big short tanker placed on  hip, followed by two single bar rails. One is really short, placed flat and other is a bit longer shaped like cannon. After that you can find street down rail and the whole park is closed with flat down single bar rail on the left and wide flat box on the right. In total you have 6 hits in one run down (2 kickers + 4 jib features).
Park is now only above chairlift from Otupne to Lukova. The upper part of the park the "fun zone" by "C5-Brhliská"  is not opened yet but snowmaking is in progress, so hopefully within few days it will be opened.

///

V DC Snowparku v Jasnej, za masívnej podpory zasnežovania, za týždeň vyrástli dve platformy skokov, jedná sa teda o prvý snowpark so skokmi na Slovensku túto seźonu. Skákať sa dá na 10 a 13 metrovom kickeri. Skoky su príjemne nakopnuté s dostatočne strmým dopadom.

Lubo testing it big time
Jibberi si pochutnajú na nádrži osadenej na hip-e. Železné prekážky obsahujú dva ropovody, jeden osadený do roviny, druhý do vrchu. V spodnej časti parku sa nachádza streetová guľatina, flat down guľatina a široká bedňa. 

Jibbing part of the park

Down street rail
V prevádzke je zatiaľ spodná časť plánovaného snowparku povyše údolnej stanice štvorsedačky na Lúkovú. Vrchnú časť popri vleku C5-Brhliská ešte dosnežujú a bude sa jednať o tzv. Fun Zone. Čo pod tým stredisko myslí necháme na blízku budúcnosť. Celkovo park ponúka pojazd na 6 prekážkach za sebou, škoda len najazdených kilometrov naviac kabínkou, z ktorej navyše chýba výhľad do parku. Do budúcnosti by sa oplatil nejaký starší vlek čisto len pre park kedže počas "rush hours" bola cítiť rada na Grand Jet.

Last two hits
Park ma ešte potenciál rásť pretože nie všetky prekážky sú osadené a súčasný set-up bol pripravovaný na Majstrovstvá Slovenska vo freestyle lyžovaní. Takže sa nechajme prekvapiť čo nám shaperi pripravia. 

Jasna_opening hits 2016
Few shots from new opened Snowpark Jasná !
Posted by TFT on Sunday, January 24, 2016


/Text: Dexto
/Photo: OJ

Photo gallery:

Landing of the last jump on the far left side
Cannon platform
View from the last jump


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára