utorok 19. januára 2016

PARK UPDATE_16/JAN/2016_Witow,POL_Polish experience!

Witow at its full beauty

I was never skiing in Poland, I never even thought about it, but the lack of snowparks in Slovakia and facebook led me on the road direction Oravska Lesna - Tvrdosin - Witow. Only at the first ride up on the chairlift I realized that we are in the different country with different priorities. 
Half of the slope (with only 900 m length) was fenced off. Behind this fence was the place that interested me the most. Company Vodasodova build here park that everybody can enjoy, in top shape with professional features. For me it was like if somebody cut off part of the Planai Snowpark and put it behind one village in Poland. 
Basically you had 4 hits on the way down. Obstacles were in 3 lines on 3 platforms plus one jump at the end. Snowpark started at the top of the slope. First two platforms were made as ''transfers'' so you could jump from one rail to the next one or you can jump off earlier and ollie on the following rail like most snowboarders did
At the end of the park there was a kicker with ca. 8 m long table which was really good to try some early season warm-up jumps. In the park were shredding around 20 people with majority from abroad. Snow was quite soft but there was some ice underneath it. More about the park and actual updates you can find at the park FB-page

///

V živote som nebol lyžovať v Poľsku, nikdy ma to ani nenapadlo no nedostatok snowparkov na Slovensku a facebook ma však nasmerovali po ose Oravská Lesná - Tvrdošín - Witow. Na konci dvojhodinovej cesty z Čadce osadenstvo auta nerozumie prečo Poliaci stavajú štvorposchodové ihlany na bývanie. Ihlany v Chocholove, vo Witove a pri jednom z nich backyard štvorsedačka. Smejeme sa na absurdnosti situácie, ale všetko vyzerá vážne, reklamy, turnikety, reštaurácie dokonca tu kúpiš aj fejkové lyžiarske okuliare.

Witow location
Pri jazde na lanovke nam konečne dopne že sme v inej krajine a že tu platia iné pravidlá. Zjazdovka meria len 900 m z toho pri menšej polovici je ohradené miesto ktoré nás zaujíma najviac. Firma Vodasodova tam postavila snowpark, kde si zajazdí každý, v top stave s profi prekážkami a s parádnym šejpom. 

Upper part of the park 
Prišlo mi to ako keby si odtrhol kúsok Planaja a prilepil niekde do Poľska za dedinu.  Prekážky sú v 3 lajnach na 3 platformách plus skok na konci. Celkovo si mal 4 hits pri jednej jazde dole.
Snowpark začínal hneď na vrchu zjazdovky. Prvé dve platformy boli riešené ako transfer. Bud pôjdeš transfer pre fakt pokročilých (teda z railu na rail), alebo si dáš ľachšiu lajnu teda iba jednu prekážku, ale musíš si dávať pozor že máš za sebou menej miesta. Snowboarders napr. zoskakovali z prvej prekážky skôr a olliem naskakovali na tú druhú.

First platform from the top

Palko nosepressing on the down-flat-down

Ako posledné v parku bol skok s cca 8 m table ktorý bol dobrý na rozskákanie na začiatok sezóny. V snowparku jazdilo asi 20 ľudí z toho viac cezpoľných ako domácich. Sneh v parku bol upravený a celkom mäkký, pod ním sa ale nachádzal ľad. Viac o parku a aktuálny update sa dozvieš z ich FB stranky.

Lower part of the park with jump

Katka polishing the polish down rail 
Sum-up:
Distance: Witow - Čadca 110km / Žilina 120km / Poprad 85km
Skipass: 6 hodin:80 PLN (18 EUR)
Lunch: 35 PLN (8 EUR)
Petrol:  20 EUR (from Čadca)

wink emoticon
/Text: Dexto
/Photo: Katka


Photo gallery:

Endless possiblities 


Tank-bong is asking for it

Last rail platform

Kicker at the end of the park
Polish pyramids (ihlany)


http://ticketforten.blogspot.sk/2016/01/park-update20jan2016donovalysvkfirst.html

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára